System.InvalidOperationException: There is an error in XML document (0, 0). ---> System.Xml.XmlException: Root element is missing. at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent() at System.Xml.XmlReader.MoveToContent() at Microsoft.Xml.Serialization.GeneratedAssembly.XmlSerializationReaderSearchTags.Read4_SearchTags() --- End of inner exception stack trace --- at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(XmlReader xmlReader, String encodingStyle, XmlDeserializationEvents events) at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(Stream stream) at SearchTags..ctor(String xmlFile) at CustomControls_TopSearches.Page_Load(Object sender, EventArgs e) Alimente nesigure pentru copil pana la varsta de 12 luni

Alimente nesigure pentru copil pana la varsta de 12 luni


Alimente nesigure pentru copil pana la varsta de 12 luni

din 0 voturi

      3/30/2012

    Pe masura ce copilul dumneavoastra creste, va fi dornic sa guste produse alimentare din farfuria dumneavoastra iar dumneavoastra veti fi dornica sa-i introduceti o varietate de alimente noi in dieta. Dar nu toate alimentele sunt sigure pentru copilul dumneavoastră. Unele prezintă un pericol de sufocare, şi câteva nu sunt bune pentru sistemul digestiv inca in dezvoltare al bebelusului.

        Alimente care trebuie evitate pana la 4-6 luni

        In primele 6 luni de viata se recomanda sa fie hranit bebelusul doar cu lapte matern sau cu formula. Deci orice alt aliment ar trebui evitat.

        Alimente care trebuie evitate de la 4 la 12 luni

        Mierea

    Mierea poate adaposti spori de Clostridium botulinum, care provoacă botulismul. Tractul intestinal al unui adult poate preveni creşterea acestor spori, dar într-un copil sporii pot sa crească şi să producă niste toxine care sa ii puna viata in pericol.

        Laptele de vaca si laptele de soia

        Ramaneti la laptele matern sau formula pana la prima aniversare a copilului! De ce? Bebelusul dumneavoastra nu poate digera proteinele din laptele de vacă şi laptele de soia in primul an. Laptele de vaca si de soia nu are toti nutrientii de care copilul are nevoie si contine minerale in cantitati care ii pot afecta rinichii.

        Riscuri de sufocare la care trebuie sa fiti atenta

       Bucati mari: O bucată de mancare mai mare decât un bob de mazăre se pot bloca în gât copilului dumneavoastra. Legumele, cum ar fi morcovi, telina, fasole verde ar trebui să fie pasate sau fierte şi tăiate marunt. Taiati fructele, cum ar fi strugurii, rosii cherry, pepene galben etc în bucati de marimea unui bob de mazare, inainte de servire. Se taie carnea şi brânzeturile în bucăţi foarte mici, sau se paseaza.

        Bucati mici si tari: Bomboanele tari, nucile, popcornul sunt pericole potenţiale de sufocare. Seminţele pot fi prea mici pentru a-l îneca pe bebe dar se pot fixa in caile aeriene si pot provoca infectie.

    Alimente moi, lipicioase: Alimente moi, cum ar fi bezelele, jeleul sau bomboanele gumate se pot depune în gâtul copilului dumneavoastra.

        Untul de arahide: Consistenta lipicioasa a untului de arahide il pot face greu de inghitit.


        Cum mai poate fi prevenita sufocarea:

  •         Evitati sa lasati copilul sa manance in masina! Este greu sa-l supravegheati in timp ce conduceti!
  •         Daca utilizati medicatie pentru dentitie, fiti cu ochiul pe copilul dumneavoastra, pentru ca ii poate amorti gatul si exista riscul sa nu mai poata inghiti bine!
        
        


Taguri:

Va multumim ca ati votat acest articol!

top cautari ale zilei

cele mai noi articole

Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea a 2-a
La ce sa ma astept daca alaptez? Schimbarile hormonale de dupa nastere ...
Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea 1
Cât va dura pana ce uterul se va micsora? Inainte de nastere uterul...
Somnul din timpul zilei - elementele de baza
Somnul este vital pentru sugari şi copiii mici, ale căror creiere şi organisme...
Vaccinurile copilariei
Vaccinurile sunt concepute pentru a proteja împotriva unor boli grave, de la...
34 de lucruri care se schimba cand devii mamica
Ce anume se schimba cand ai un bebelus? Sau mai bine spus: ce nu se shimba?! Am...