System.InvalidOperationException: There is an error in XML document (0, 0). ---> System.Xml.XmlException: Root element is missing. at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent() at System.Xml.XmlReader.MoveToContent() at Microsoft.Xml.Serialization.GeneratedAssembly.XmlSerializationReaderSearchTags.Read4_SearchTags() --- End of inner exception stack trace --- at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(XmlReader xmlReader, String encodingStyle, XmlDeserializationEvents events) at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(Stream stream) at SearchTags..ctor(String xmlFile) at CustomControls_TopSearches.Page_Load(Object sender, EventArgs e) Acneea la bebelus

Acneea la bebelus


Acneea la bebelus

din 0 voturi

      4/2/2012

        Copilul meu are cosuri pe bărbie. Ar putea fi acnee?

        Da, se poate. Aparitia acneei la bebelus este foarte comuna. Poate fi prezenta de la nastere, dar cele mai multe ori apare după câteva săptămâni. Acneea la bebelus este similara cu acneea la adolescenti. Veţi vedea umflaturi albe sau rosii sau chiar cosuri, care pot fi înconjurate de piele rosiatica.
        Acneea apare de obicei pe obraji si cateodata pe frunte, bărbie, şi chiar şi pe spate. Ea poate deveni mult mai pronuntata atunci cand copilul este fierbinte sau agitat, sau în cazul în care pielea este iritata de saliva, lapte regurgitat, sau materiale care sunt un pic mai dure.         Petele de pe fata copilului nou-nascut nu sunt neapărat acnee. Umflaturile mici, albe, care sunt acolo, la naştere şi dispar în câteva săptămâni sunt numite milia (puncte de grasime), şi nu sunt legate de acnee. Dacă iritaţia arată altfel, sau apare în altă parte pe corpul copilului, poate fi o eczema.
       
        Care ar putea fi cauza acneei la bebelus?

        Ca si in cazul acneei la adolescenti, nu exista inca un raspuns clar. Expertii puncteaza ca hormonii pe care copiii ii primesc de la mama lor spre sfarsitul sarcinii, ar fi cauza aparitiei acneei. Dar cercetatorii continua sa studieze alte cauze si nu s-au pus inca de comun acord asupra uneia.
        Dacă luaţi anumite medicamente in timp ce alaptati, sau în cazul în care copilul ia anumite medicamente, s-ar putea declanşa acneea. Uneori copii reactioneaza la produsele de îngrijire a pielii, în special la cele grase, care pot bloca porii.

        Cat va dura?
       
        Acneea bebelusului de obocei dispare in cateva saptamani, dar poate persista si luni de zile. În cazul în care nu dispare în termen de trei luni, discutaţi cu medicul copilului dumneavoastră. Acesta poate prescrie o medicaţie uşoară de actualitate, dacă acneea este de lunga durata sau severă.

        Ce pot face intre timp?

        Va prezentam mai jos cateva lucruri pe care le puteti face si altele pe care ar fi bine sa nu:
  
  •         Nu faceti abuz de medicamente contra acneei!
  •         Nu frecati! Acneea la copii nu este cauzată de murdărie. De fapt, spalatul prea mult poate irita pielea bebelusului dumneavoastra, asa ca nu exagerati.
  •         Nu se pun lotiuni uleioase pe pielea copilului. Acestea pot agrava acneea. Unii parinti spun ca anumite creme care nu sunt grase au ajutat copilul. Dacă încercaţi una, monitorizati modul în care aceasta afectează pielea bebelusului, şi fiti pregătita pentru a opri utilizarea acesteia în cazul în care acesta pare sa afecteze tenul.
  •         Spalati faţa copilului cu săpun delicat şi apă o dată pe zi. Stergeti usor cu un prosop uscat.
  •         Aveti rabdare! Pe copil nu-l deranjeaza asa ca incercati si dumeavoastra sa nu fiti prea afectata!

Taguri:

Va multumim ca ati votat acest articol!

top cautari ale zilei

cele mai noi articole

Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea a 2-a
La ce sa ma astept daca alaptez? Schimbarile hormonale de dupa nastere ...
Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea 1
Cât va dura pana ce uterul se va micsora? Inainte de nastere uterul...
Somnul din timpul zilei - elementele de baza
Somnul este vital pentru sugari şi copiii mici, ale căror creiere şi organisme...
Vaccinurile copilariei
Vaccinurile sunt concepute pentru a proteja împotriva unor boli grave, de la...
34 de lucruri care se schimba cand devii mamica
Ce anume se schimba cand ai un bebelus? Sau mai bine spus: ce nu se shimba?! Am...