System.InvalidOperationException: There is an error in XML document (0, 0). ---> System.Xml.XmlException: Root element is missing. at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent() at System.Xml.XmlReader.MoveToContent() at Microsoft.Xml.Serialization.GeneratedAssembly.XmlSerializationReaderSearchTags.Read4_SearchTags() --- End of inner exception stack trace --- at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(XmlReader xmlReader, String encodingStyle, XmlDeserializationEvents events) at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(Stream stream) at SearchTags..ctor(String xmlFile) at CustomControls_TopSearches.Page_Load(Object sender, EventArgs e) Respiratia la bebelus

Respiratia la bebelus


Respiratia la bebelus

din 1 voturi

      4/5/2012

       Cat de des ar trebui sa verific respiratia copilului?

        Ori de câte ori simţiţi nevoia. Şi dacă va vine să verificati copilul intr-una, sa stiti ca nu sunteti singura! Considerati vigilenţa dumneavoastra o reflectare a faptului ca luati foarte in serios "meseria" de parinte.
        Nu uitati faptul ca bebelusii au diferite stadii de somn - uneori profunde, alteori active, uneori zgomotoase. Nivelul de confort ar trebui să crească cu experienţa, dar este bine, dacă veţi continua să facă incursiuni nocturne în dormitorul copilului dumneavoastra, doar pentru a verifica respiraţia, o perioada destul de lunga de la nastere.
        
        Daniela isi aduce aminte cum o apuca panica de fiecare data cand incerca sa-si lase copilul singur in patut.

        "Aveam sentimentul ca daca nu sunt acolo cu el sa-l aud cum respira, nu va mai putea respira. Eram obosita tot timpul, pentru ca atunci cand dormea stateam sa-l privesc. Intr-o zi m-am prabusit pe podea de oboseala. In momentul acela am realizat ca trebuie sa iau masuri daca imi doresc sa am energia necesara pentru a fi o mama buna pentru copilul meu."

        Daniela a inceput sa doarma cu copilul sau sa foloseasca un monitor pentru copii atunci cand nu putea. In primele 3 luni a tinut patutul copilului in camera ei si a sotului, astfel puteau reactiona imediat la orice tuse, planset sau situatie de urgenta.

        Nu spunem ca parintii nu ar trebui sa se ingrijoreze si ca verificarea constanta a respiratiei bebelusului este ceva exagerat, dar privarea de somn a mamei sau trezisea continua a bebeluslui pentru a-l verifica, extenueaza pe toata lumea. O solutie buna este sa tineti copilil aproape. In felul acesta veti mai scapa de teama ca acesta se va opri din respirat.

        Cum sa nu-mi mai fac prea multe griji in privinta sindromului mortii subite?

        Poate mai scapati de temeri daca stiti ca sindromul mortii subite apare destul de rar, la mai putin de 1 copil din 1000. In 90% din cazuri se intampla in primele 6 luni de viata si riscul dispare dupa prima aniversare a copilului.
        Nimeni nu stie exact ce anume cauzeaza sindromul mortii subite si nu exista o metoda sigura de a-l preveni. Din fericire incidenta acestui sindrom a scazut mult in ultimii ani, odata ce multi factori de risc au fost identificati iar parintii au invatat cum sa-i evite.
        Pentru ca riscul sa scada, este bine sa puneti copilul sa doarma pe spate, iar daca cineva din familie fumeaza, ar fi bine sa renunte!

        Cum imi pot da seama cand copilul nu mai respira si ce pot face?
       
        Nou-nascutii experimenteaza ceea ce se numeşte respiraţie periodică: ei respira progresiv mai rapid şi mai profund, apoi mai încet şi superficial, apoi iau o pauza de până la 15 secunde, şi încep iar progresiv cu respiraţii profunde. Acest lucru este normal şi va evolua într-un model mai matur de respiraţie, cu suspine ocazionale, în primele luni de viata.
      Dacă bănuiţi că bebeluşul dumneavoastră s-a oprit din respirat sau pur si simplu vreti sa va linistiti, atingeti-l sau treziti-l un pic pentru a vedea dacă răspunde. Dacă nu reactioneaza, se poate confrunta cu ceva numit apnee, şi ar trebui să sunaţi la 112. Nu este neobisnuit pentru mainile, picioarele, si pielea din jurul gurii sa fie albastrui. Dar, în cazul în care trunchiul sau fruntea devin albastre, este un alt semn ca ar putea fi în pericol.
        Este bine sa stim ca bebelusii au obiceiul de a respira neregulat si nu trebuie sa ne speriem. Cazurile in care apar probleme sunt destul de rare. Nu putem decat sa ne supraveghem copilul si sa fim pozitivi si optimisti!

Taguri:

Va multumim ca ati votat acest articol!

top cautari ale zilei

cele mai noi articole

Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea a 2-a
La ce sa ma astept daca alaptez? Schimbarile hormonale de dupa nastere ...
Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea 1
Cât va dura pana ce uterul se va micsora? Inainte de nastere uterul...
Somnul din timpul zilei - elementele de baza
Somnul este vital pentru sugari şi copiii mici, ale căror creiere şi organisme...
Vaccinurile copilariei
Vaccinurile sunt concepute pentru a proteja împotriva unor boli grave, de la...
34 de lucruri care se schimba cand devii mamica
Ce anume se schimba cand ai un bebelus? Sau mai bine spus: ce nu se shimba?! Am...