System.InvalidOperationException: There is an error in XML document (0, 0). ---> System.Xml.XmlException: Root element is missing. at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent() at System.Xml.XmlReader.MoveToContent() at Microsoft.Xml.Serialization.GeneratedAssembly.XmlSerializationReaderSearchTags.Read4_SearchTags() --- End of inner exception stack trace --- at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(XmlReader xmlReader, String encodingStyle, XmlDeserializationEvents events) at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(Stream stream) at SearchTags..ctor(String xmlFile) at CustomControls_TopSearches.Page_Load(Object sender, EventArgs e) Cand trebuie contactat medicul?

Cand trebuie contactat medicul?


Cand trebuie contactat medicul?

din 0 voturi

      3/27/2012

        Uneori avem dificultati in a ne da seama daca bebelusul este bolnav si trebuie sa mergem cu el la medic. Sanatatea copilului este mai importanta ca orice, asa ca noi te ajutam si iti punctam situatiile in care ar trebui sa consulti un medic.       

        Cand contactam medicul

  • Voma si diaree – uneori bebelusii au un scaun moale (mai ales daca ii alaptezi). Daca simptomele sunt frecvente sau severe, suna medicul. Daca bebelusul vomita sau are diaree de o zi sau doua, medicul isi va pune problema deshidratarii.
  • Infectii respiratorii, raceli – racelile si virusii pot deranja un bebelus, insa de obicei ele nu sunt atat de ingrijoratoare. In orice caz, daca micutul tau are probleme in respiratie, nu vrea sa manance pentru ca nu poate respira pe nas sau tuseste, apeleaza la medic.
  • Probleme cu ochii sau urechile – daca bebelusul isi atinge urechile des si nu raspunde voicii tale ca inainte, este posibil sa aiba o infectie la ureche sau o congestie. Poti observa si febra sau infectii respiratorii. In plus, daca ochisorii ii sunt umflati, anunta medicul.
  • Taieturi, vanatai, cucuiuri – de indata ce incepe sa mearga de-a busilea, bebelusul este expus riscului de a se taia sau de a se lovi. Daca nu stii cum sa tratezi aceste probleme minore sau daca taieturii ii ia prea mult sa se vindece, apeleaza la medic.
  • Schimbari generale in purtare – daca apetitul, starile, abilitatile motorii sau somnul s-au schimbat drastic si schimbarile persista, suna medicul. Daca bebelusul este iritat in momentele zilei, atunci cand ar trebui sa fie activ si sa se joace, suna medicul. Daca ii apare vreo urzicatura pe corp (nu de la scutece), suna medicul. Aceasta apare de obicei in primele saptamani petrecute acasa si poate fi semnul unui icter, care nu este neobisnuit, dar care are nevoie de tratament.

        In articolul Urgente medicale la bebelus puteti citii despre situatiile in care copilul dumneavoastra este intr-un real pericol si trebuie sa luati masuri de urgenta.


Taguri:

Va multumim ca ati votat acest articol!

top cautari ale zilei

cele mai noi articole

Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea a 2-a
La ce sa ma astept daca alaptez? Schimbarile hormonale de dupa nastere ...
Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea 1
Cât va dura pana ce uterul se va micsora? Inainte de nastere uterul...
Somnul din timpul zilei - elementele de baza
Somnul este vital pentru sugari şi copiii mici, ale căror creiere şi organisme...
Vaccinurile copilariei
Vaccinurile sunt concepute pentru a proteja împotriva unor boli grave, de la...
34 de lucruri care se schimba cand devii mamica
Ce anume se schimba cand ai un bebelus? Sau mai bine spus: ce nu se shimba?! Am...